Resa till Thailand

Resa till Thailand

Att resa till Thailand står på mångas önskelista, landet lockar med kilometerlånga stränder av finkornig sand, varma soliga dagar i hängmattan, billig shopping och en helt underbar kultur. Thailand bjuder på några av världens bästa dykområden med kristallklart vatten, färgrika fiskar i en magnifik värld av korallrev. Har man inte dykcertifikat så går det att ta på plats, anmäl till någon av dykskolorna så har man ett certifikat efter ett par dagar. Många som gör en resa till Thailand återkommer år efter år då det finns mycket att upptäcka i landet. Thailand har också en speciell kultur med många historiska platser och en underbar natur.

Resa till Thailand, tio tips inför resan.

Resa till Thailand och det thailändska köket

Thailand är ett stort land och om man planerar att resa runt är det bra att ha en resplan i förväg för att hinna med det man vill. Lite tips inför din resa till Thailand är alltid bra. 1. Ta fotokopia på pass och körkort. 2.Bokar man flyget några månader i förväg kan man få bättre priser. 3. Boka de första två nätterna på hotell. 4. Ordna reseförsäkring. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vad som gäller. 5. Telefonnumret till Svenska ambassaden. 6. Ta med en kontaktadapter ifall det behövs. 7. Vattentätt fodral för mobil och pengar. 8. Sololja är ett måste. 9. Lätt packning. 10. Lämna aldrig ifrån dig kreditkortet.

Att hitta boende vid en resa till Thailand är enkelt att göra på egen hand. På internet finns mycket att välja på och det blir ofta billigare att boka på nätet. Alternativet är att gå runt och leta men det kan vara tidsödande. Om man ska till en mindre ö och planerar att stanna där ett par dagar kan det vara bra att boka i förväg. Det kan skilja rätt mycket på standarden på hotellen och det kan vara bra att få se rummen innan man bokar. Man får ofta hjälp med bokningen om man reser runt av thailändarna vilket underlättar.

Den smakrika thailändska maten

Under en resa till Thailand möts man av ett smakrikt kulinariskt kök. Måltiderna inkluderar ofta alla fyra smaker av salt, surt, sött, och beskt. Thailändsk mat är ofta stark då de använder mycket chili i sina rätter. Det thailändska köket har influerats av sina grannländer och varje region har sina speciella rätter. Ris och nudlar äts till de flesta maträtter, sopporna görs ofta med en bas av currypasta och kokosmjölk. Kött och grönsaker tillagas ofta i wokpanna eller grillas och vanligtvis kokas fiskrätterna. Nudelrätter finns att få i en mängd olika varianter och de thailändska salladerna är ofta flera mindre rätter och otroligt läckra.

Om man gör en resa till Thailand upptäcker man snart det thailändska köket och mat finns att köpa överallt från barer till restauranger och enkla gatustånd. Oavsett var man köper under sin resa till Thailand är maten alltid vällagad och mycket god. Frukt finns att köpa överallt och man väljer om man vill ha hela frukterna eller små bitar som säljs i större plastmuggar att ta med till stranden. Färsk juice görs ofta på plats, speciellt i marknadsstånden och då kan man själv välja ut vilka frukter och grönsaker man vill ska ingå i drycken. Färsk solvarm frukt smakar underbart gott och är bra att ha med sig under dagen. Vatten på flaska är ett måste i värmen för att man inte ska drabbas av vätskebrist. Hela kokosnötter där nöten knäcks och vattnet går att dricka är otroligt läskande.

Den thailändska maten

Under en resa till Thailand är maten alltid närvarande överallt oavsett vart man befinner sig. Maten är mycket nyttig och rik på vitaminer, antioxidanter och mineraler. Prova gärna nya maträtter på din resa till Thailand, men ta reda på vad de innehåller om man är allergisk då thailändsk mat ofta innehåller nötter. Färska kryddor och färska råvaror används i all mat och även i efterrätter. Den Thailändska menyn består ofta av en mängd smårätter som serveras i mindre skålar. Är man flera så går det bra att beställa in en mängd smårätter att dela på. Den kanske mest kända efterrätten Thailand är Sticky Rice, gjord på kokosmjölk, ris och färsk mango eller papaya som är söt men mycket god